Liturgična glasba slovesnega praznika binkošti – spletna delavnica

Zavod za cerkveno glasbo organizira spletno delavnico »Liturgična glasba slovesnega praznika binkošti«, ki bo potekala v torek, 31. maja 2022, ob 19. uri.

Med delavnico bomo umestili praznik binkošti v liturgično leto in osvetlili njegov pomen. Razložili bomo pomen glasbenega dela mašnega proprija in pregledali besedila in glasbo spevov, ki so lastni temu prazniku, kot je npr. slednica Pridi, pridi, Sveti Duh (Veni Sancte Spiritus) in himna O pridi, Stvarnik (Veni Creator Spiritus). Med delavnico bomo prav tako naredili pregled bolj ali manj znanih pesmi, ki so za ta praznik primerne in uporabne. Ker je ta praznik vsebinsko (marsikje pa tudi terminsko) povezan s slovesnostjo podelitve svete birme v župniji, se bomo dotaknili tudi teh situacij in jih skušali ovrednotiti iz pastoralno-liturgičnega vidika.

Predvideno trajanje delavnice je približno 60 minut. Delavnica bo potekala preko storitve Google Meet. Vse potrebne podatke za udeležbo boste prejeli na svoj elektronski naslov. Prijavnina na delavnico je 10 € (podatki za nakazilo se bodo izpisali po poslani prijavi, možna pa je tudi uporaba BON21 — v tem primeru vas prosimo, da nam to sporočite preko elektronske pošte). Prijavite se lahko na spodnjem obrazcu ali svojo prijavo pošljete na elektronski naslov info@cerkvena-glasba.si.

Vljudno vabljeni!

Prijave so se zaključile.