Spletna delavnica: Glasbena priprava slovesnih večernic

Z molitvenim bogoslužjem, ki ga Cerkev po starodavnem običaju opravlja v času dneva, spolnjuje Gospodovo zapoved, da je treba nenehoma moliti. S tem hkrati hvali Boga Očeta in prosi za zveličanje sveta.

Odlok (Liturgia Horarum) Prot. n. 1000/71

Ob različnih praznikih se v mnogih cerkvah obhajajo nekateri deli molitvenega bogoslužja, največkrat pa večernice. Ob pripravi glasbene podobe le-teh se glasbeniki nemalokrat znajdemo v stiski, saj ustrezni viri niso zlahka dostopni, hkrati pa že sama struktura večernic marsikomu ni povsem domača. Ker vemo, da so večernice težko slovesne, če niso péte, in ker si na Zavodu za cerkveno glasbo želimo spodbuditi vernike, da bi molili s petjem, smo pripravili spletno delavnico z naslovom “Glasbena priprava slovesnih večernic“, v kateri se bomo sprehodili skozi glasbene elemente večernic, pogledali različne možnosti uglasbitev in vire, ki so nam lahko v pomoč pri tem.

Delavnica bo potekala v petek, 6. avgusta 2021 ob 20. uri. Predvideno trajanje delavnice je približno 60 minut. Delavnica bo potekala preko storitve Google Meet. Vse potrebne podatke za udeležbo boste prejeli na svoj elektronski naslov. Prijavite se lahko na spodnjem obrazcu ali svojo prijavo pošljete na elektronski naslov info@cerkvena-glasba.si.

Udeležba na delavnici je brezplačna! Vljudno vabljeni!


Prijava na delavnico

Prijave na delavnico so zaključene.