Piškotki

​Naše spletno mesto uporablja piškotke, s čimer zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiska.

Kaj so piškotki ?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani​.

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest.

Vir: IP-RS

Kater piškotke uporabljamo?

Analitika

​Piškotki za spremljanje statistike spletne strani

​​Ime piškotkaNamen​PonudnikTrajanje
​_ga
​Statistika ogledov spletne strani​
​Google Analytics
​2 leti
​_gid
​Statistika ogledov spletne strani
​Google Analytics
​1 dan
​_gat
​Statistika ogledov spletne strani​
​Google Analytics
​1 minuto

​Več informacij o Google Analytics piškotkih​

Izberi piškotke

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete tudi preko svojega spletnega brskalnika.