Poletni dnevi liturgične glasbe 2024

Zavod za cerkveno glasbo vas vabi na Poletne dneve liturgične glasbe v minoritski samostan sv. Frančiška v Piranu. Gre za nekajdnevni oddih, oplemeniten z liturgičnim petjem, zlasti z gregorijanskim koralom, s katerim bomo oblikovali molitveno bogoslužje in vsakodnevno sveto mašo. Dnevni red bo precej svoboden in namenjen tudi vašemu oddihu in osebnim načrtom, dopoldnevi/popoldnevi pa bodo oblikovani študijsko, s sodelovanjem različnih predavateljev (dr. Cecilija Oblonšek, dr. Nikolaj Aracki in drugi). V prostorih minoritskega samostana, ki je oaza miru sredi živahnega Pirana, bomo okusili lepoto skromnega bivanja v samostanu, molili ob glasbi, ki je že mnoga stoletja duhovna hrana Cerkve, in odkrivali, kako nagovarja tudi danes.

Program je namenjen vsem, ki se želite poglobiti v pomen glasbe pri bogoslužju in ki vam je všeč koralna glasba ter nasploh petje; tako redovnikom, redovnicam, duhovnikom, kot tudi laikom.

Termin poletnih dni liturgične glasbe:
ponedeljek, 26. 8. (popoldan) – četrtek, 29. 8. 2024 (zaključek po kosilu)

Za prijave do 1. avgusta velja cena 300 €, za prijave od 2. avgusta naprej pa velja cena 360 €.

Cena vključuje:

  • 3 nočitve v eno/dvoposteljnih ali skupnih (družinskih) sobah
  • polni penzion (zajtrk + kosilo + večerja)
  • celoten program izobraževanja
  • študijska gradiva celoten program izobraževanja

Mogoča je tudi spremljevalna udeležba družinskih članov, ki v primeru, da se ne bodo udeležili izobraževanja, pokrijejo samo ceno nastanitve (odrasli 150€, otroci med 5. in 12. letom 75€), seveda pa so vabljeni k sodelovanju pri bogoslužjih in drugem prostem programu. V primeru udeležbe otrok se bomo potrudili tudi zanje in skupaj z njimi pripraviti kakšne zanimive vsebine, povezane z bogoslužjem in glasbo. Po lanskoletni lepi izkušnji je velika dragocenost teh dni tudi medsebojna obogatitev, kjer imajo otroci družin možnost srečati lepoto redovniškega in duhovniškega življenja, duhovniki/redovniki/redovnice pa videti družine v njihovi realnosti, kar je ob študijskih vsebinah še dodatna vrednost.

Podroben program bo objavljen naknadno. Pridržujemo si pravico do prilagoditve ali odpovedi programa v primeru premajhnega števila udeležencev.

Število mest je omejeno. Več informacij in prijava je na voljo na elektronskem naslovu info@cerkvena-glasba.si ali preko spodnjega obrazca. V primeru prijave več oseb na program izobraževanja iz istega gospodinjstva je na voljo 10 % popust. Prosimo vas, da nam to sporočite po elektronski pošti, saj vam bomo potem pripravili predračun s popustom.

Poletne dneve cerkvene glasbe organiziramo v sodelovanju s Klubom alumnov TEOF in Minoritskim samostanom sv. Frančiška v Piranu.