Srečanje cerkvenih glasbenikov mariborske nadškofije 2019

Spoštovani cerkveni glasbeniki!

V soboto, 23. 11. 2019, vas vabimo na srečanje cerkvenih glasbenikov mariborske nadškofije, ki smo ga letos zasnovali kot izobraževalno in duhovno srečanje vseh, ki se ukvarjamo s področjem cerkvene glasbe v nadškofiji Maribor, tako organiste in zborovodje kot tudi cerkvene pevce.. Prvi del programa bo potekal v samostanu in župnijski cerkvi Svete Trojice v Slovenskih goricah, popoldan pa se bomo z avtobusom odpeljali v Ljubljano, od koder se bomo vrnili okrog 21. ure.

Osrednje predavanje z naslovom Liturgija kot dialog: vzkliki in odpevi ljudstva pri maši bo na temo vzklikov in odpevov pri maši pripravil dr. Matej Podstenšek. Zatem se bo lahko vsak izmed udeležencev odločil za eno izmed delavnic, ki bodo na voljo:

  • dr. Matej Podstenšek: Spremljanje vzklikov in odpevov na orglah
  • Aleš Marčič, mag. art.: Kaj storiti, da bo pevski zbor zvenel?

V popoldanskem delu v Ljubljani si bomo ogledali nekaj znamenitih orgel v naši prestolnici ter orglarsko šolo in obhajali slovesne večernice v uršulinski cerkvi.

Ker bomo naše srečanje pričeli s sveto mašo, ki jo bomo vsi sooblikovali, prosimo, da se zberemo že v času registracije, ki bo potekala od 8:15 naprej, pred mašo bo kratka vaja, ob 9. uri pa sveta maša. Veselimo se skupnega obhajanja pri evharistični mizi ter vašega sodelovanja pri petju!

Prispevek za organizacijo tečaja, ki ga lahko poravnate preko TRR računa ali na srečanju, znaša 32€. Priporočamo, da cerkvenim glasbenikom, ki delujejo v župniji, prispevek poravna domača župnija!

Prijavite se lahko na naslednji spletni povezavi: https://forms.gle/bwb6LwRfMjPtAngX8. Svojo prijavo lahko tudi pošljete na elektronski naslov info@cerkvena-glasba.si. Rok za prijavo je 15. november 2019.